Hvordan foregår alkoholbehandling? - læs om behandlingsforløbet

Information og viden om vores behandling af alkoholmisbrug


Hvordan foregår vores intensive alkoholbehandling?


Hvordan er vores behandling af alkohol sat sammen. Hvilke elementer og faser er der i vores alkoholbehandling og hvad kan man forvente.


Vi har mere end 20 års erfaring og det er langt fra tilfældigt, hvordan vores behandlingsforløb er sat sammen. Vi har et gennemtestet og evidensbaseret behandligsforløb for afvænning af alkohol, som giver dig og dine nærmeste de bedste muligheder.


Vi er et privat behandlingssted med professionelle alkoholbehandlere, som møder dig og dine nærmeste med stor empati.

Hvordan foregår det i vores alkoholbehandling?


Vores alkoholbehandling er delt op i 4 faser:


 • Forsamtale
 • Primær behandling
 • Familie og pårørende behandling
 • Efterfulgt af 12 måneders efterbehandling


Forsamtale:


Som det første i vores alkoholbehandling mødes vi til en forsamtale. Gerne med hele den voksne del af familien og andre pårørende, hvis man ønsker det. Jo mere støtte der er, jo bedre er muligheden for høj motivation og i sidste ende en bedre behandlingsprognose.


Langt de fleste ønsker at holde denne samtale i vores lokaler og det er helt klart også det vi altid anbefaler. Vi kan også tilbyde at komme til dig/jer og holde den, hvis andet ikke er muligt. Men det er på mange måder bedst at komme væk fra de vante omgivelser og dermed væk fra misbruget, når der skal tages en stor og vigtig beslutning som denne. Det er også altid en positiv oplevelse at se vores nyindrettede, behagelige lokaler.


Til denne samtale kigger vi sammen på hvordan vi hos A Misbrugsbehandling kan hjælpe dig, din familie og andre pårørende på den bedste og mest optimale måde. Vi laver en udredning og diagnosticering (helt privat og 100% anonymt). Vi laver et personligt behandlingsprogram til dig, så du får de bedste muligheder for succes og opnår den bedste behandlingsprognose.


Nogle gange vil der også være behov for at have et samarbejde med en læge, psykiater eller andet. Det kan være tilfældet, hvis der f.eks. er flere diagnoser, som depression, angst eller andre psykiske lidelser.

Vi ser også klienter der ønsker eller har behov for antabus og meget andet. Vi er vant til dette samarbejde og det vigtigste er at du får den ro og tid der skal til, til at koncentrerer dig om din alkoholbehandling.


Vi er alle forskellige og har alle forskellige behov. Dette er vi helt opmærksomme på og sikrer at du får hjælp hele vejen rundt. 


Denne samtale er altid gratis og helt uforpligtende. 

Efter forsamtalen starter man i vores primære ambulante behandlingstilbud, som kan deles op i to elementer og til slut efterbehandling. 


 • Primær behandling
 • Familie og pårørende behandling
 • Efterfulgt af 12 måneders efterbehandling


  Vi har akut ambulant alkoholbehandling af alkoholmisbrug og du kan derfor starte din behandling med det samme.

  Vi ved hvor vigtigt det er komme i gang med sin bedring så hurtigt som muligt. Du skal højst vente en hverdag fra forsamtale til behandlingsstart, medmindre du selv ønsker andet.


  Forsamtaler kan aftales fra dag til dag på telefon 93 40 45 67.


  Se vores behandlingssteder for alkohol her.

  Primær behandling:


  Vores primære behandling for alkohol vil indeholde følgende:


  Undervisning 


  Hver dag vil der være undervisning i alkoholmisbrug og afhængighed. Hvilke mekanismer er i spil, hvordan påvirker det en, hvad skal man være opmærksom på, hvordan kan man lave en positiv forandring, vaner, forandringscirklen og meget mere.


  Foredrag


  Hver dag vil der være et foredrag om forskellige relevante emner.


  Gruppeterapi


  Der vil være gruppeterapi hver dag, hvor vi deler erfaringer. Taler om hvordan vi hver især kan skabe en positiv forandring.


  Mulighed NADA før og efter behandling.


  Vi tilbyder NADA behandling og akupunktur til alle vores klienter gennem hele forløbet. Det er muligt at få meditation, mindfulness og NADA 1 time før hver undervisning og på andre tidspunkter efter aftale.


  Ugentligt vil der være:


  Personlig terapi og opgaver


  I vores alkoholbehandling får man personlig terapi og personlige terapeutiske opgaver. Dette har til hensigt at hjælpe og styrke til en personlig udvikling, og til en positiv forandring.

   Familie og pårørende behandling:


   Dette vil kører sideløbende for familien og de pårørende, som er meldt på her.


   Familie samtale


   Alle bliver tilbudt en familie og pårørende samtale med en af terapeuterne.

   Samtalen har til hensigt, at man som familie slår streg i sandet og ser fremad.

   At man får talt om det der fylder og hvordan fremtiden skal se.


   Hjælp og rådgivning til familie og pårørende


   Vi tilbyder hjælp til de pårørende gennem behandling, undervisning, foredrag, terapi og samtaler.


   I vores familieprogram er målet at skabe nogle gode forudsætninger for hele familien.

   Til at komme godt videre – både for den enkelte pårørende og for familien som en samlet helhed.


   Efterbehandling


   Efter endt behandling vil der være efterbehandling i 12 måneder. De 3 første måneden vil det være 2 gange om måneden, og de resterende 9 måneder vil det være 1 gang om måneden.


   Vi tilbyder en lang efterbehandling, og det har en stor betydning for behandlingsprognosen. Det er vores erfaring, at en efterbehandling på minimum 12 måneder, er det mest optimale.

   Gratis professionel hjælp og alkoholrådgivning

   Ring til os døgnet rundt, 100% anonymt


   Alkoholmisbrug, stofmisbrug, hashmisbrug, kokainmisbrug, pårørende, afvænning

   Alkoholbehandling, stofbehandling, misbrugsbehandling, hjælp til pårørende, alkoholvaner, antabus. center for misbrugsbehandling, misbrugscenter.


   Sjælland, København, Amager

   Vi hjælper hele vejen!

   Eftersom der generelt ikke er forskel på effekten af døgn-, dag- og ambulant behandling, er fokus i stigende grad rettet på at identificere hvilke alkoholmisbrugere, der får større udbytte af behandling i døgnregi og hvilke, der får lige så godt eller bedre udbytte af at blive behandlet i det langt billigere
   ambulante regi.