Minnesotabehandling - Minnesotamodellen - Minnesotakur

Hos A Misbrugsbehandling tilbyder vi en effektiv og evidensbaseret misbrugs- og alkoholbehandling.


Derfor gør vi også brug af minnesotabehandling (minnesotamodellen) og de 12 trin, som en del af vores ambulante behandling som foregår udenfor normal arbejdstid.


Vi har mere end 20 års erfaring og med et gennemtestet og effektivt behandlingsprogram, hvor vi gennem minnesotakuren, kognitiv adfærdsterapi og andre anerkendte metoder, hjælper alkoholikere og misbrugere på vej til et ædru og clean liv, uden alle de negative konsekvenser fra et misbrug.


Vi er et team bestående af professionelle alkohol- og misbrugsbehandlere, som møder dig og din familie i øjenhøjde og med stor forståelse.

Hvad er en Minnesotakur?

Millioner af ædru alkoholikere, verden rundt, har haft glæde af Minnesota kuren i mange år. Det er også et af de mest effektive behandlingsprogrammer i forhold til succesrate og behandlingsprognose.


Minnesotakuren og Minnesotabehandling bruges til behandling inden for alkoholisme, hash, medicin og stofmisbrug.


Minnesotakuren stammer fra staten Minnesota i USA, deraf navnet.


Det er et behandlingsprogram, som blev grundlagt, da man på et psykiatrisk hospital begyndte at få hjælp og bruge ædru alkoholikere fra AA (Anonyme Alkoholikere), og tage deres erfaring med i arbejdet med at få alkoholikere til at stoppe med at drikke.


En minnesotakurs grundlæggende principper er baseret på AA, Anonyme Alkoholikeres 12 Trin, der er en beskrivelse af, hvad andre alkoholikere gjorde for at slippe fri af deres misbrug.


Det er tanken, at hvis du gør det samme, er der store muligheder for at du også slipper fri af dit alkoholmisbrug og din afhængighed.


Hvilket millioner af ædru alkoholikere, verden rundt, har haft glæde af i mange år.


Som mand kan man jo f.eks. læse en masse om at føde børn, og blive vældig klog herpå; men i virkeligheden kommer mænd jo aldrig rigtig til at vide, hvordan det er at føde børn.

 

Målet i en Minnesotamodel er ikke kun, at du kvitter misbrug af alkohol – det er også at få alkoholikere og deres familier på rette spor igen med fornyet gensidig respekt, livsglæde og selvværd.


Minnesotakuren er det mest benyttede behandlingsprogram i verden


Det er også et af de mest effektive behandlingsprogrammer i forhold til succesrate og behandlingsprognose.


Den blev oprindeligt lavet til som behandling til og for alkoholikere, men Minnesotakuren har vist sig at være yderst effektiv i forbindelse med andre former for misbrug, og bruges i dag og til f.eks. Behandling af hash misbrug, kokain misbrug, stofmisbrug, medicinmisbrug, ludomani og andre former for blandingsmisbrug

Hemmeligheden bag Minnesota kuren


En anden ting som er unik for Minnesota modellen og samtidig er et vigtigt kriterium for dens succes er, inddragelsen af ædru alkoholikere.


Minnesotakuren var den første behandlingsform, som begyndte at eksperimentere med at inddrage tidligere alkoholikere, som en del af behandlingen.


Det skulle vise sig at være en genistreg uden lige. I sådan en grad, at man ikke kan lade være at tænke, hvorfor er der aldrig nogen der har tænkt på det før? Inddragelsen af de ædru alkoholikere i minnesotakuren virkede fordi de kunne byde ind med dyb empati og erfaringer fra selv at have været igennem en alkoholbehandling.


I løbet af alle alkoholbehandlinger vil man støde på modstand fra alkoholikeren. Abstinenserne begynder at melde sin ankomst og det er her man som behandler skal være stærk.


Samtidig er det her de ædru alkoholikere, som led i minnesotakuren, for alvor kommer til sin ret. Her kan de byde ind med erfaringer og statuere et eksempel på, at det er muligt at komme igennem og ædru ud på den anden side.


Ydermere, giver ordlyden “jeg ved hvordan du har det” en helt anden betydning. Fordi misbrugskonsulenterne ved rent faktisk hvad du går igennem.


Minnesota-modellen er meget mere end det, men det er klart de to faktorer, der har gjort behandlingen så populær og effektiv som den er i dag.


Først at anerkende at det at være alkoholiker er en sygdom og derefter inddragelse af ædru alkoholikere under behandlingen.


Det er nøglen til en effektiv behandling og det er hemmeligheden bag den kendte minnesotakur.    


Citat fra rejsemanden.dk

Anders Nebelong - Behandlingsansvarlig

Noget af det mest effektfulde i en Minnesota kuren er, at behandlerne/terapeuterne selv er ædru alkoholikere, og at dette Behandlingsprogram grundlæggende er lavet af alkoholikere, og deres erfaringer, som jo i sagens natur ved nøjagtig, hvad det drejer sig om ud fra erfaringer på egen krop.


Hos A Misbrugsbehandling er alle ansatte uden undtagelse, tidligere misbrugere og ædru alkoholikere.

Hvad går minnesotakuren og de tolv trin ud på?


Minnesotakuren kom til verden, tilbage i 1950’erne, i den amerikanske stat ved samme navn.


Minnesotabehandling tager udgangspunkt i 12 trins programmet, som er kendt fra Anonyme Alkoholikere.


Den velkendte 12 trins metode stadig fundamentet i minnesotakuren, men folkene i Minnesota lavede nogle tilføjelser, som er med til at gøre det til den mest effektive behandling for alkoholikere den dag i dag.

Minnesota behandling var den første behandlingsmetode som så det at være alkoholiker, som værende en sygdom.

Det skulle vise sig at være revolutionerende for alkoholbehandlingen.


Det handler i høj grad om erkendelse og accept.


Erkendelsen kan man argumentere for, kommer i 2 steps. Først at acceptere at være alkoholiker er en sygdom og derefter kommer erkendelsen også i, at den alkoholiserede erkender han/hun er alkoholiker.


Efterfølgende er det vigtigt at accepten kommer i forhold til, at alkoholikeren accepterer at gå i behandling.


Hos A Misbrugsbehandling anbefaler vi deltagere at gå jævnligt til møder i anonyme fællesskaber, som f.eks.


  • AA (Anonyme Alkoholikere)
  • NA (Anonyme Narkomaner)
  • CA (Anonyme Kokainmisbrugere)
  • MA (Anonyme Hashmisbrugere)


I de disse anonyme fællesskaber møder man andre, som sig selv har et ønske om at blive ædru og clean. Langt de fleste har løst deres misbrugs- og alkoholproblemer, og man kan trække på deres erfaringer og støtte til fortsat at holde sig ædru og clean.


Samtidig hjælper deltagelse i selvhjælpsgrupperne til, at man vedligeholder de værktøjer, man har fået i sin behandling.


Rigtig mange får glæde af et kæmpe netværk og gode sunde relationer.


Vores behandlingscenter ligger centralt placeret kun 15-20 minutter fra København, Nørrebro, Østerbro, Vesterbro, Frederiksberg, Amager, Tårnby og Dragør.

Hvordan foregår en Minnesotabehandling?

Minnesotabehandling og A Misbrugsbehandling


Hos A Misbrugsbehandling bruger vi rigtig meget fra Minnesota modellen, da den har bevidst sig,

som den absolut mest effektive behandlingsform, og der hvor behandlingsprognosen er bedst.


Tag vores alkoholtest for at se, om du har behov for behandling.


"Vi arbejder altid for at kunne tilbyde den absolut bedste behandling!"


Når man hos A Misbrugsbehandling modtager behandling med minnesotabehandling som en del af programmet, kommer man til at møde andre mennesker, der ønsker en løsning på nogle af de samme problemer og udfordringer, som man selv har.


Man kommer til at modtage terapi i grupper, hvor alle deltagende i en eller anden grad er ude i et misbrug. Dette er en enorm effektiv behandlingsform.


Det kan virke grænseoverskridende at skulle tale med fremmede om alle de følelser og negative konsekvenser, der er involveret i et misbrug. Men vi ved af erfaring, at klienterne bliver glade for denne del af behandlingen og at det uden tvivl er gruppesamtaler og gruppeterapi der har den mest positive effekt på behandlingsprognosen.


Samtidig oplever man også en fællesskabsfølelse og at det er en stor støtte at dele ens oplevelser og den situation man er i med andre misbrugere, i nogenlunde samme situation.


Hos A Misbrugsbehandling vil man også modtage individuel terapeutisk og ambulant behandling, hvor man kan snakke med terapeuterne for at komme i dybden, med det der rør sig inden i.


Disse værktøjer vil klienten altid have med i bagagen, og de kan være altafgørende for, at behandlingen er effektiv og virksom, også på længere sigt.


Hos os for du en kæmpe værktøjskasse med en masse forslag, muligheder og løsninger. Vi hjælper og støtter dig i dine valg, og går ved siden af, hele vejen!


Du kan se vores behandlingstider og priser her.

Gratis professionel hjælp og rådgivning

Ring til os døgnet rundt, 100% anonymt


Alkoholmisbrug, stofmisbrug, hashmisbrug, kokainmisbrug, pårørende, afvænning

Alkoholbehandling, misbrugsbehandling, hjælp til pårørende, alkoholvaner, antabus.

Sjælland, København, Amager

Vi hjælper hele vejen!

Anders Nebelong, Behandlingsansvarlig København

Her kan du læse mere om NA fællesskab og hjælp

(Link til NA - Norcotics Anonymous Danmark)


Her kan du læse mere om AA fællesskab og hjælp

(Link til AA - Anonyme Alkoholikere)


Her kan du læse om hjælp som pårørende til en misbruger

(Link til Al-Anon - Hjælp og håb for familie og venner)


Her kan du læse mere om hjælp til voksne børn af en alkoholiker

(Link til ACA Danmark - Adualt Children of Alcoholics)