FAQ - Mest stillede spørgsmål

Her kan du få svar på de mest almindelige spørgsmål, vi modtager:

  • Hvorfor kan man ikke bare stoppe selv?
  • Er behandling egentlig nødvendigt?
  • Hvordan kan man som pårørende hjælpe en misbruger til at gå i behandling?
  • Hvornår kan man starte sin behandling?
  • Er det muligt at passe sit arbejde, mens man er i behandling?
  • Bliver min behandling registreret i det offentlige?
  • Hvem møder jeg i behandlingen? 
  • Kan man få offentlig støtte til behandlingen? 

Her kan du få svar på de mest almindelige spørgsmål

Det kan være svært at vurdere, om man har et behandlingskrævende misbrug eller en afhængighed.

Derfor tilbyder vi altid en helt gratis, uforpligtende og 100 % anonym samtale, hvor vi sammen tager en snak om situationen og afdækker problemets omfang.

Vi arbejder med internationale, anerkendte og evidensbaserede diagnosekriterier. Ud fra disse kan vi give dig en vurdering af din situation og tage en snak, om hvilken behandling der kunne være bedst for dig og din familie.

Du er altid velkommen til at ringe til os på 9340 4567.

Som pårørende kan det være enormt svært og virke nærmest umuligt at få en person med misbrugsproblemer til at søge hjælp og gå i behandling.

Ofte bliver man som mødt med en afvisning, og misbrugeren vil typisk forsøge at manipulere og slippe for behandling eller anden hjælp. Derfor kan man altid ringe eller skrive til os for at hjælp og rådgivning.

Hos A Misbrugsbehandling har vi mulighed for akut opstart. Man kan altid starte sin behandling inden for 2 hverdage.

I langt de fleste tilfælde vil det være en stor fordel at starte sin behandling med det det samme, men man bestemmer naturligvis helt selv, hvornår man vil starte.

Vores behandling er en ambulant behandling, som foregår udenfor normal arbejdstid. Det vil derfor være muligt at passe sit arbejde, mens man er i behandling hos os.

Behandling foregår mandag og onsdag fra kl. 17-21 og fredag fra kl. 15-19. Hvis man har et arbejde, hvor det ikke passer ind, har vi mulighed for at lave andre fleksible former for behandling.

Vores behandlingstilbud er et privat tilbud, som primært henvender sig til ressourcestærke personer med misbrugsproblemer eller afhængighed.

Derfor møder man helt “almindelige mennesker” med arbejde, familie og bolig. Personer med arbejde som sagsbehandlere, skolelærere og mange flere er helt almindeligt at finde i vores behandling.

Fælles for alle er, at de har problemer med misbrug i større eller mindre grad og har mistet kontrollen.

Der kan være stor forskel på alderen blandt dem, som er i behandling hos os. Den yngste, vi har haft, var 13 år, og den ældste 73 år.

Der vil typisk også være forskel på, om det er et alkohol- , kokain- eller hashmisbrug, der er tale om:

  • For alkoholbehandling er alderen typisk mellem 30 og 60 år
  • For kokainbehandling er alderen typisk mellem 20 og 40 år
  • For hashbehandling er alderen typisk mellem 15 og 30 år

 

Der er som regel en god blanding af forskellige aldersgrupper i vores behandling, og det giver en god dynamik og et stærkt sammenhold.

Hos A Misbrugsbehandling er det helt op til dig selv, om du vil fortælle arbejde, familie eller andre, at du er i behandling. Alle henvendelser og samtaler er fortrolige.

Din familie vil højst sandsynligt blive rigtig glad for at høre, at du går i behandling og får hjælp. Men det er dig der bestemmer, hvem der skal vide det og hvornår.

Vi er et privat behandlingssted og ikke en del af det offentlige system. Derfor bliver man ikke registreret nogle steder – det hele er 100 % anonymt.

A Misbrugsbehandling er et privat misbrugscenter, og man kan derfor som udgangspunkt ikke få støtte fra det offentlige.

I nogle tilfælde er det muligt, at man er dækket gennem sin sundhedsforsikring, eller at ens arbejdsgiver har en misbrugspolitik, som betyder, at man kan få en behandling betalt.

Er du selvstændig, kan udgifterne til misbrugsbehandling indgå som en udgift i virksomhedens regnskab, og du beskattes ikke af beløbet. Dette gælder også for eventuel samlever.

Vi kan fra vores side godt samarbejde med det offentlige og alle sundhedsforsikringer, hvis det ønskes. Vi laver gerne udredning samt behandlingsplan og sender videre.

Ja, man kan uden problemer være i behandling, mens man tager antidepressiv medicin. Antidepressiv medicin er ikke afhængighedsskabende og derfor ikke problematisk.

Faktisk oplever mange, at de ikke behøver antidepressiv medicin, når de først er kommet ud af misbruget.

Endvidere foregår alle spørgsmål vedrørende justering eller udtrapning af medicin i samråd med læge eller psykiater.

Vores familiebehandling, kurser og samtaler er altid frivillige.

Vi anbefaler altid at sige ja og deltage i denne del af behandlingen, da det har en positiv effekt for behandlingsprognosen og den videre udvikling, samt trivsel for familien.

Misbrug og afhængighed er en familie sygdom, og det er bedst, hvis alle i familien får hjælp.

Gratis professionel hjælp og rådgivning
Ring til os døgnet rundt, 100% anonymt

Alkoholmisbrug, stofmisbrug, hashmisbrug, kokainmisbrug, pårørende, afvænning. Alkoholbehandling, stofbehandling, misbrugsbehandling, hjælp til pårørende, alkoholvaner, antabus. center for misbrugsbehandling, misbrugscenter.

Sjælland, København, Amager
Vi hjælper hele vejen!

Anders Nebelong, Behandlingsansvarlig København

Kontakt os anonymt i dag