Hash test

Test om du har et hash misbrug og brug for behandling. HELT ANONYMT!

Med vores hash test kan du finde ud af, om du eller en pårørende har et behandlingskrævende problem med hash.

Ca. 10 % af dem, som ryger hash jævnligt, bliver afhængige af det og kan ikke selv stoppe. 

Hos A Misbrugsbehandling har vi mere end 20 års erfaring med misbrugsbehandling samt hjælp til pårørende.

Vi kan hjælpe dig og dine nærmeste ud af det svære misbrug og hen til et liv som clean, uden hash og alle de negative konsekvenser.

Test dit forbrug af hash

Læs mere om baggrunden for testen her

Hvem får problemer med hash?

Hash er det mest brugte illegale stof i Danmark. Det er desværre meget nemt tilgængeligt for langt de fleste, ikke kun i storbyerne som tidligere, men i hele landet.

Det er ikke unormalt, at vi taler med forældre til børn, som ryger hash helt ned i 13 til 15-års alderen. Det kan give store problemer her og nu, men også nogle meget ubehagelige konsekvenser langt ind i resten af livet.

Tidlig brug af hash vil sænke ens udvikling, gøre det svært at løse opgaver og nedsætte ens indlæringsevne kraftigt. Hvis man ikke får stoppet hurtigt, kan man risikere at miste kognitive færdigheder.

Det er aldrig for sent at stoppe og få behandling af hash. Et hashmisbrug går aldrig over af sig selv. Det kræver professionel hjælp at komme ud af et misbrug eller en hash afhængighed.

Hvem ryger for meget hash?

Der findes mange bivirkninger og abstinenssymptomer på et overforbrug eller misbrug af hash. Men hvornår ved man, at man ryger for meget?

 

Du kan stille dig selv disse spørgsmål:

  • Begynder hash at fylde mere i hverdagen, end det plejer at gøre?
  • Skjuler du nogle gange, at du ryger og lyver omkring dit forbrug, når der tales om det?
  • Ryger du somme tider alene og ikke kun socialt?
  • Bliver din hverdag og weekend ofte planlagt efter, hvornår du skal ryge hash?

 

Kan du svare ja til nogle af disse spørgsmål, bør du læse videre og tage hashtesten, samt søge professionel hjælp til eventuel afvænning og behandling af hash.

Vi tilbyder altid en helt gratis, anonym og uforpligtende samtale, hvor vi sammen kan se på, hvilken hjælp der kunne være bedst for dig og din familie.

Alkoholbehandling

Test om du har en afhængighed af hash

Herunder er listet de kriterier, som Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har opstillet i forhold til udredning af afhængighed.

Hvis du opfylder 3 eller flere af de kriterier, vil der være tale om et behandlingskrævende problem af hash, som kræver professionel hjælp i form af behandling og terapi.

Vi anbefaler altid, at man ikke tager testen alene! Det bedste er at tage misbrugstesten sammen med en, der kender dig rigtig godt, hvilket giver et mere ærligt og reelt billede af ens misbrug.

 

Mindst 3 af følgende 6 diagnostiske kriterier skal være opfyldt, sammenhængende i mindst én måned eller gentagne gange inden for de seneste 12 måneder:

Et stærkt ønske om eller følelse af tvang til at indtage hash (abnorm trang til hash – på engelsk “craving”).

Svækket evne til at styre, hvor meget man ryger, svært ved at standse eller nedsætte brugen af hash.

Udvikling af abstinenssymptomer, såsom abstinenskramper, når hashrygningen bliver stoppet eller nedsat (humørsvingninger, let til vrede sved, uro, irritation m.fl.), eller rygning af hash for at ophæve eller undgå abstinenssymptomer (abstinenser).

Det vil sige, at der skal ryges større og større mængder hash for at opnå den samme effekt.

Med hensyn til prioritering og tidsforbrug. Dette indebærer tiltagende tilsidesættelse af andre glæder og interesser på grund af rygning af hash, og et øget forbrug af tid på at ryge hash til at komme sig over virkningen fra hash.

Mod bedre viden – det vil sige at man fortsat ryger hash på trods af erkendt skadevirkning eller viden om klare, skadelige konsekvenser af hash, som kan være både fysiske og psykiske.

Gratis professionel hjælp og rådgivning
Ring til os døgnet rundt, 100% anonymt

Alkoholmisbrug, stofmisbrug, hashmisbrug, kokainmisbrug, pårørende, afvænning. Alkoholbehandling, stofbehandling, misbrugsbehandling, hjælp til pårørende, alkoholvaner, antabus. center for misbrugsbehandling, misbrugscenter.

Sjælland, København, Amager
Vi hjælper hele vejen!

Anders Nebelong, Behandlingsansvarlig København

Kontakt os anonymt i dag