Alkoholmisbrug - Få hjælp til dit misbrug af alkohol

Professionel hjælp og behandling af alkoholmisbrug

Et behandlingskrævende alkoholmisbrug er mere end et skadeligt forbrug af alkohol. Alkoholen er faktisk ikke det altoverskyggende problem. Det handler i højere grad om sociale faktorer som din adfærd i forbindelse med drikkeriet.

Din viljestyrke rækker ikke alene til at få bugt med et længerevarende misbrug, og stort set ingen formår at nedsætte brugen af alkohol på egen hånd. Hvis du har udviklet et alkoholmisbrug, er der brug for professionel behandling og professionel hjælp til at stoppe dit alkoholforbrug.

Ambulant behandling af alkoholmisbrug

Behandling hos A Misbrugsbehandling er en ambulant behandling, hvor du har mulighed for at passe dit arbejde og være sammen med din familie på én og samme tid.

Det er en stor fordel, at behandlingen foregår og griber så lidt ind i dit liv som muligt, hvor du ofte møder ind på vores behandlingssted for alkohol. 

 

Behandlingen tager udgangspunkt i:

 • Hvorfor drikker jeg?
 • Hvad er dét det giver mig?
 • Hvordan hjælper det mig at drikke?

 

En sådan samtale er bare én af de ting, vi arbejder med til at stille diagnosen, da det handler om at finde nye veje udenom dit alkoholmisbrug gennem nye sunde vaner.

Vi har over 20 års erfaring med alkoholbehandling, alkoholafvænning og alkoholrådgivning.

Hvis du eller en pårørende har et behandlingskrævende alkoholmisbrug, så tøv ikke med at kontakte os og få professionel hjælp og alkoholbehandling inden for 2 hverdage.

Misbrugsbehandling I Alkoholmisbrug I Hash misbrug I Kokain misbrug I Ambulant misbrugsbehandling

Et nyt liv uden alkohol

Jeg har efter et mangeårigt alkoholmisbrug, været i gennem et behandlingsforløb hos A-misbrugsbehandling, som har gjort at jeg siden behandlingen, har været ædru alkoholiker.

A-misbrugsbehandling er drevet af personer der selv er ædru alkoholikere, og som har et inderligt ønske om at hjælpe andre med samme problemer.

Dette sammen med den intensive behandlingsform, har gjort at jeg i dag kan leve “det fede liv” uden alkohol.

– Anonym på trustpilot

Misbrugsbehandling I Alkoholmisbrug I Hash misbrug I Kokain misbrug I Ambulant misbrugsbehandling

Ædru alkoholiker

Jeg har været i behandling de seneste 4 uger hos A-Misbrugsbehandling på Amagerbrogade i Kbh og er meget lykkelig over min nuværende situation som ædru alkoholiker. Med Anders Nebelong som leder får man en praktisk og ligefrem tilgang til problemet alkohol, som har været mit problem i mange år. I situationer, hvor jeg tidligere typisk ville have drukket, kan jeg nu løse en øjeblikkelig trang til at drikke, ved at bruge de værktøjer, som Anders har lært mig og det gør livet så meget lettere og har givet mig en helt anden livskvalitet. Tilgangen til et misbrugsproblem kan løses hos A-Misbrugsbehandling fordi tilgangen er praktisk og ikke teoretisk og kan bruges fra dag 1.

– Finn 63 år

Fakta om alkoholmisbrug

Alkohol er en del af vores kultur i Danmark, som mange forbinder med både glæde. Men for andre bliver større mængder alkohol til et skadeligt alkoholforbrug med alvorlige konsekvenser til følge.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er 140.000 personer afhængige af alkohol, og 800.000 personer har et stort og skadeligt  alkoholforbrug. Det betyder, at mange drikker mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Hos A Misbrugsbehandling står vi altid klar til at hjælpe dig eller en pårørende til at gøre op med et stort og behandlingskrævende alkoholmisbrug.

Alkoholmisbrug og sociale sammenhænge

Alkohol er forbundet med det sociale liv. Der er således arbejdsfællesskaber, sportsfællesskaber og sociale miljøer, hvor risikoen for at udvikle alkoholmisbrug er højere end andre.

Det gælder især i Danmark, hvor vi i modsætning til de fleste andre lande har tradition for at drikke meget alkohol og gøre det ofte. Alkoholindtag er for mange blevet indbegrebet af afslapning og hygge.

Alkohol er samtidig blevet relativt billigere gennem årene, og er desuden blevet en egentlig fritidsaktivitet for eksempel i forbindelse med vinklubber, ølsmagning, og fokus på kvalitetsspirituosa.

Misbrugsbehandling I Alkoholmisbrug I Hash misbrug I Kokain misbrug I Ambulant misbrugsbehandling

Hvem udvikler et alkoholmisbrug?

Mange myter tror fejlagtigt, at det er “manden på bænken”, der har et alkoholmisbrug og drikker for meget alkohol. Dette er kun faktum i meget sjældne tilfælde.

Langt de fleste mennesker med alkoholproblemer eller alkoholafhængighed er almindelige mennesker. De har helt almindelige jobs og lever ofte set udefra i en helt almindelig familie.

Eftersom alkohol også ofte forbindes med det gode liv, det vil sige med nydelse, god mad, afslapning og ferie, ses alkoholmisbrug relativt ofte blandt midaldrende mennesker med god økonomi.

Misbrugsbehandling I Alkoholmisbrug I Hash misbrug I Kokain misbrug I Ambulant misbrugsbehandling

Hvornår har man et alkoholmisbrug?

Man kan tale om et misbrug af alkohol eller et alkoholproblem, når alkoholindtagelsen er til skade og har negative konsekvenser for én selv eller ens omgivelser.

 

Seks tegn på, at du har brug for behandling af alkoholmisbrug:

 1. Du oplever fysisk eller psykisk at trænge til større mængder af alkohol.
 2. Du har en manglende evne til at stoppe efter få genstande eller helt holde op med at drikke.
 3. Du har symptomer på abstinenser (indre uro, rastløshed, hjertebanken, svedeture).
 4. Dit forbrug stiger over en længere periode, og du kan tåle mere, før du føler dig påvirket.
 5. Du prioriterer dine handlinger og din tid efter, om du kan drikke – for eksempel til arrangementer.
 6. Du drikker, selvom dit forbrug skader dig og har alvorlige konsekvenser for din nærmeste familie og pårørende.

Tegn og symptomer på alkoholmisbrug

Her kan du se nogle af de mest almindelige tegn og symptomer på alkoholisme eller et alkoholmisbrug:

 • Du drikker alkohol for at slukke eller flygte fra ubehagelige følelser
 • Du bruger alkoholen som en slags medicinering mod angst, stress, søvnløshed og følelser
 • Du drikker alene
  Du bruger alkohol mod tømmermænd
 • Du ændrer adfærd og personlighed
 • Du skjuler dit alkoholmisbrug og drikker i det skjulte
 • Du får blackouts
 • Du oplever kontroltab
 • Du har svært ved at sige stop
 • Dine nærmeste oplever svigt og brudte løfter
 • Du undgår samtaler om alkoholisme med pårørende
 • Du oplever psykisk og fysisk trang
 • Du får trang til at drikke alkohol i forskellige situationer, hvor man normalt ikke ville drikke
 • Du føler uro i kroppen og får rystende hænder

Overgangen fra alkoholmisbrug til alkoholafhængighed

Alkoholproblemer kan være meget forskellige fra person til person.

Det kan være svært som pårørende til en alkoholmisbruger eller som misbruger selv at vide, hvornår der er tale om en alkoholafhængighed.

 

Man er afhængig af alkohol og har brug for behandling, hvis man opfylder tre eller flere af nedenstående diagnostiske kriterier i mindst én måned, eller gentagne gange inden for det seneste år:

 • Når man oplever at have trang
 • Når man har svækket evne til at styre indtagelsen og svært ved at sætte alkoholforbruget ned
 • Når man oplever abstinenser eller indtager alkohol for at undgå symptomer
 • Når man oplever toleransudvikling, og skal drikke mere for at opnå den samme virkning som tidligere
 • Når alkoholen får en dominerende rolle i ens liv med hensyn til prioritering og tidsforbrug
 • Fortsat drikkeri selv om man har erkendt problemet, og ved, at det skader en selv, ens familie og pårørende

Gratis professionel hjælp og rådgivning
Ring til os døgnet rundt, 100% anonymt

Alkoholmisbrug, stofmisbrug, hashmisbrug, kokainmisbrug, pårørende, afvænning. Alkoholbehandling, stofbehandling, misbrugsbehandling, hjælp til pårørende, alkoholvaner, antabus. center for misbrugsbehandling, misbrugscenter.

Sjælland, København, Amager, Hørsholm
Vi hjælper hele vejen!

Anders Nebelong, Behandlingsansvarlig

Minesottabehandling til behandling af alkoholmisbrug

Tidligere har Minnesotabehandling været forbeholdt døgnbehandling i forbindelse med alkoholisme og alkoholafvænning.

Det viser sig, at langt de fleste opnår samme gode resultat og nogle gange bedre behandlingsprognose ved en intensiv ambulant Minnesotabehandling som behandling af alkoholmisbrug.

Ambulant behandling betyder, at du ikke er indlagt under behandlingen. Du kommer i behandling hjemmefra eller modtager behandling derhjemme.

Døgnbehandling betyder at du bor på behandlingsstedet og modtager behandling der. Typisk i 5-6 uger, men det kan være længere afhængig af, hvilket misbrug der er tale om og omfanget af misbruget.

Hos A Misbrugsbehandling får du en intensiv ambulant alkoholbehandling og professionel hjælp med 12 måneders efterbehandling, hvor du kan bo hjemme.

Ambulant alkoholbehandling
Eftersom der generelt ikke er forskel på effekten af døgn-, dag- og ambulant behandling, er fokus i stigende grad rettet på at identificere hvilke alkoholmisbrugere, der får større udbytte af behandling i døgnregi og hvilke, der får ligeså godt eller bedre udbytte af at blive behandlet i det langt billigere ambulante regi.

Pårørende til en alkoholmisbruger

Alkohol skader ikke kun den, der drikker. De pårørende oplever drikkeriet på nærmeste hold, og det går ud over både familie, venner, arbejde og andre nære relationer.

Ofte er det de pårørende og familien, der opdager et alkoholmisbrug hos deres nære, fordi alkoholforbruget ofte sker i hjemmet.

Det er aldrig særlig rart at være pårørende til en alkoholiker. Oftest er det meget smertefuldt for hele familien og andre nære relationer at leve med en alkoholiker.

 

Pårørende oplever drikkeriet på nærmeste hold og har følelser af magtesløshed, frustration, vrede, fortvivlelse, angst og frygt som:

 • Hvad bliver det næste?
 • Hvem kommer ind ad døren i dag?
 • Hvad med fremtiden?
 • Hvordan påvirker det vores børn?

 

Dette og meget mere er ofte hverdagsbekymringer for familier til alkoholikere.

Medafhængig til en med et alkoholmisbrug

Mange pårørende, der lever med alkoholmisbrug inde på livet, mister tit en del af sig selv og kan nemt gå hen og blive medafhængig.

Desværre oplever rigtig mange pårørende, at det er umuligt at tale om alkoholproblemet med den afhængige af alkohol. Det ender i skænderier og andre ubehagelige situationer.