Kokain misbrug - Vigtig viden om kokainmisbrug

Bivirkninger, afhængighed og kokainafvænning

Kokain er et af de mest vanedannede og stimulerende stoffer, der findes i verden. Et kokainmisbrug er meget farligt, og det kan nemt føre til dødsfald og mange andre farlige lidelser.

Når man først er begyndt at tage kokain, er det for rigtig mange næsten umuligt at slippe fri af trangen til stoffet. Kokain føles for mange som både en fysisk og psykisk besættelse hele døgnet rundt.

I dag er kokain blevet en verdensomspændende forretning, og mange misbrugere er faktisk helt almindelige danskere.

Hvornår har man et kokain misbrug?

Brugen af det stærkt vanedannende stof kokain er meget farligt og kan hurtigt blive til et kokainmisbrug og en decideret afhængighed, efter man blot har prøvet det få gange.

Kokain er et af de mest vanedannende stoffer, der findes. Når man tager kokain, udløser det stimulerende stof også en adfærds- og personlighedsændring hos misbrugeren.

Dette gælder både under rusen, men ofte også flere dage efter. Derfor har det altid store negative konsekvenser for både misbrugeren, familien, arbejdet og andre pårørende.

 

Hvis man ikke kan modstå fristelsen, så har man et behandlingskrævende kokainmisbrug:

 1. Når man oplever at have trang til at tage kokain. Trangen kommer ofte ved byture og i weekender, hvor alkohol er indblandet. De fleste som har et kokainmisbrug, oplever ikke trang i hverdagen.
 2. Når man har en svækket evne til at styre indtagelsen af meget kokain (f.eks. manglende stodklods) og svært ved ikke at styre sit kokainmisbrug ved festlige lejligheder.
 3. Når man oplever kokain abstinenser (ofte er disse psykiske bivirkninger). Eller hvis man bruger kokain eller andre substanser som beroligende medicin, hash, stoffer eller alkohol dagen derop for at undgå depression, træthed og tilpashed.
 4. Når man oplever toleransudvikling og begynder at indtage store mængder af kokain for at opnå den samme virkning, som tidligere.
 5. Kokainen får en dominerende rolle i ens liv med hensyn til prioritering og tidsforbrug. Ofte gælder prioriteringen ikke i hverdage, men i weekender og ved fridage.
 6. Fortsat brug af kokain selv om man har taget første skridt og erkendt sine kokain problemer, og ved, at det skader en selv, ens familie og andre pårørende.

 

Langt de fleste med et misbrug af kokain eller alkohol har ikke noget misbrug i hverdagen, men indtager kokain eller alkohol i weekenderne.

Selvom et kokainmisbrug kun er en enkelt weekend om måneden, har det så store negative konsekvenser, at det kan ødelægge ens relation til familie, venner eller andre pårørende.

Hvis du oplever genkendelse i bare få af disse symptomer på kokainafhængighed, er der højst sandsynligt tale om et behandlingskrævende kokain misbrug og behov for kokainafvænning.

Tegn og symptomer på kokain misbrug

Her er de mest almindelige fysiske og psykiske tegn og symptomer på kokainafhængighed og kokainmisbrug:

 • Søvnforstyrrelser
 • Næseblod
 • Tilstoppet næse
 • Manglende appetit
 • Depression
 • Manglende sexlyst

 

Kokains virkning kan også skabe tegn og symptomer, som f.eks.:

 • Aggressiv adfærd
 • Taler hurtigt
 • Unaturlige humørsvingninger
 • Dårlig kommunikation omkring dagligdagsaktiviteter
 • Tendens til at blive mere introvert
 • Et stort forbrug af penge, som ikke kan forklares

Konsekvenser ved kokain misbrug

Et kokainmisbrug kan hurtigt føre til dødsfald som følge af åndedrætssvigt, slagtilfælde, hjerneblødninger eller hjertestop. Derfor er dit kokainmisbrug farligt og bør stoppes med det samme!

Større mængder af dét kokain, der sælges i Danmark, er blandet op med forskellige stoffer, som f.eks. sukker, kreatin, koffein og fentanyl. Man aner simpelthen ikke, hvad man sniffer op i næsen.

Mødre, der er afhængige af kokain, føder børn som også er afhængige, når de bliver født – eller har en større chance for at udvikle kokainafhængighed senere i livet.

På trods af disse konsekvenser, er der en markant stigning i brugen af kokain – også blandt helt almindelige danskere. Højst sandsynligt, fordi det er så svært at stoppe og komme fri af sit misbrug.

Er du pårørende til en med et misbrug af kokain?

Hvis du er pårørende til en person, som ikke kan stoppe med at tage kokain, er det utrolig vigtigt, at du lytter til dig selv og opsøger professionel behandling af kokain misbrug.

 

Det er umuligt at stå med alene, og det kan være godt at tænke over:

 • Hvad kunne du ønske for dig selv?
 • Hvor kan jeg få hjælp til mit eller dit misbrug?
 • Kender jeg nogen i mit netværk, som kan være afhængig af kokain?
 • Hvem kan jeg ringe til og få en fortrolig samtale om mit eller dit kokain misbrug?

 

Husk at du altid kan ringe helt anonymt til A Misbrugsbehandling på 93 40 45 67 og tale med en professionel misbrugskonsulent, som har stået i samme situation som dig eller en pårørende.

Gratis professionel hjælp og rådgivning
Ring til os døgnet rundt, 100% anonymt

Alkoholmisbrug, stofmisbrug, hashmisbrug, kokainmisbrug, pårørende, afvænning. Alkoholbehandling, stofbehandling, misbrugsbehandling, hjælp til pårørende, alkoholvaner, antabus. center for misbrugsbehandling, misbrugscenter.

Sjælland, København, Amager, Hørsholm
Vi hjælper hele vejen!

Anders Nebelong, Behandlingsansvarlig København

Professionel og effektiv behandling af kokain misbrug

Hos A Misbrugsbehandling tilbyder vi et privat og skræddersyet behandlingsforløb for kokainmisbrug og kokainafhængighed til både misbrugere og pårørende.

Vi gør brug af de mest anerkendte, gennemtestede og evidensbaserede behandlingsmetoder, som bl.a. kognitiv adfærdsterapi.

 

Vores behandlingsprogram tager udgangspunkt i dit misbrug og består af:

 • Gruppeterapi
 • Personlige opgaver og individuel terapi
 • Foredrag og undervisning om symptomer og bivirkninger
 • Familiesamtaler med pårørende
 • Kognitiv adfærdsterapi
 • Samtaler efter endt behandling

 

Vi hjælper dig til et liv uden kokain og alle de negative konsekvenser, som et misbrug giver dig.

Hos A Misbrugsbehandling er alle misbrugskonsulenter tidligere misbrugere med personlig erfaring indenfor misbrug. Derfor møder vi altid dig og dine nærmeste pårørende i øjenhøjde med stor empati.

Hos os er du og dit kokainmisbrug i trygge hænder gennem hele forløbet.

Behandlingssted for alkohol
Behandlingssted for kokain
Behandlingssted for hash

Ambulant og akut behandling af kokain misbrug

Hos A Misbrugsbehandling tilbyder vi ambulant og akut behandling af kokainmisbrug, hvilket betyder, at du fortsat kan bo hjemme og passe dit arbejde.

Vores behandling foregår i vores misbrugscenter udenfor normal arbejdstid. Det har en stor betydning for behandlingsprocessen, at man kan blive i vante omgivelser gennem sin behandling.

Vi ved, hvor vigtigt det er at komme i gang med sin behandling, så snart den svære beslutning er taget. Hos A Misbrugsbehandling har vi ingen ventelister, og du kan altid starte din behandling inden for 2 hverdage.

Behandling af kokain tager typisk 6-7 uger, og for langt de fleste vil en intensiv ambulant og akut behandling som vores være det mest optimale.

Vi tilbyder altid gratis kokain rådgivning og en helt gratis og uforpligtende samtale, hvor vi kan fortælle mere om behandling af kokain misbrug, bivirkninger, abstinenser og symptomerne.

Hvad koster behandling af kokain misbrug?

Priser på vores primære ambulante behandlinger:

Alkoholbehandling: 30.000,- kr.
Hashbehandling: 30.000,- kr.
Kokainbehandling: 30.000,- kr.
Misbrugsbehandling: 30.000,- kr.
Behandling af blandingsmisbrug: 30.000,- kr.

Det er muligt at aftale forskellige former for betaling. Husk at A Misbrugsbehandling er et privat tilbud og behandlingssted for kokain misbrugere.

Overblik over information for kokain misbrug

Vi har en helt del information og hjælp, som der kan hjælpe dig til at finde svar om kokain misbrug. Her har vi samlet en liste.