Kokain test

Test om du har et kokain misbrug og brug for behandling. HELT ANONYMT!

Få hjælp gennem vores kokain test og se, om du har et behandlingskrævende problem med kokain.

Kokain er et kraftigt vanedannende stof, som man hurtigt kan blive afhængig af. Stoffet kokain giver hjernen en overvældende følelse af lykke og velbehag, som gør at hjernen hurtigt bliver forført.

For mange bliver det et fast element i weekender, og det kan give store negative konsekvenser for hele ugen, familielivet, arbejdet og meget andet.

Test af dit kokain forbrug

Læs mere om baggrunden for testen her

Kontakt os anonymt i dag

Hvem har et behandlingskrævende kokainmisbrug?

Et misbrug af kokain eller andre stoffer vil i langt de fleste tilfælde foregå primært i weekenderne, i nattelivet og til andre festlige begivenheder.

Men fordi det “kun” foregår i weekender eller ved “specielle lejligheder”, kan det sagtens være et problem, som kræver professionel hjælp og behandling.

 

Vi hører ofte sætninger som:

 • Jeg gør det kun i weekenden
 • Jeg passer mit arbejde og betaler min husleje
 • Jeg gør det kun, når jeg har lyst
 • Alle i byen gør det
 • Jeg gør det ikke til hverdag

 

Men fakta er, at kokain påvirker hjernen mange dage efter, man har indtaget det. Man er langt fra den bedste udgave af sig selv dagen eller dagene derpå.

Ved et jævnligt weekendforbrug af kokain vil man kunne opleve at blive træt, udmattet og depressiv, få større eller mindre humørsvingninger, opleve mistro og til tider paranoia.

Alt sammen fordi kokain har nogle ubehagelige psykiske og til tider fysiske bivirkninger. Alle disse bivirkninger gør det svært at være en god forælder, god kollega, kærlig mand/kone og meget mere.

 

Du kan prøve at stille dig selv disse spørgsmål:

 • Fylder dit forbrug mere og mere i hverdagen eller i weekenderne?
 • Har du tanker hen mod næste kokain tur?
 • Oplever du sommetider eller ofte, at dit kokainmisbrug tager overhånd?
 • Oplever du negative konsekvenser, som er forbundet med kokain?
 • Har du svært ved at stoppe, når du først er gået i gang?
 • Påvirker dit misbrug dine personlige relationer?

 

Hvis du kan nikke genkendende til nogle af disse, bør du læse videre og søge hjælp til behandling af kokain misbrug. Vi er alle selv tidligere misbrugere og kan hjælpe dig eller en, du har nær.

Alkoholbehandling

Kokaintesten – har du en afhængighed af kokain?

Herunder er listet de kriterier, som WHO har opstillet i forhold til udredning af afhængighed. Hvis du opfylder 3 eller flere af disse kriterier, vil der være tale om et kokainmisbrug, som er et behandlingskrævende problem. 

Vi anbefaler altid, at man ikke tager misbrugstesten alene! Det bedste er at tage en misbrugstest sammen med en, der kender dig rigtig godt, mand/kone, bedste ven/veninde eller anden nær relation.

 

Mindst 3 af følgende 6 diagnostiske kriterier skal være opfyldt, sammenhængende i mindst én måned eller gentagne gange inden for de seneste 12 måneder:

Et stærkt ønske om eller en  følelse af tvang til at indtage kokain 
(abnorm trang til kokain – på engelsk “craving”).

Svækket evne til at styre indtagelsen, standse eller nedsætte brugen af kokain.

Udvikling af abstinenssymptomer, såsom abstinenskramper, når kokainindtaget stopper eller nedsættes (rystelser, sved, uro m.fl.), eller indtagelse af kokain for at ophæve eller undgå abstinenssymptomer (abstinenser). 

Behov for indtagelse af større og større mængder kokain for at opnå den samme effekt.

Med hensyn til prioritering og tidsforbrug. Dette indebærer tiltagende tilsidesættelse af andre glæder og interesser på grund af indtagelse af kokain, og et øget forbrug af tid på indtagelse af kokain og til at komme sig over kokainens virkning.

Mod bedre viden – det vil sige fortsættelse med brug af kokain på trods af erkendt skadevirkning eller viden om klare, skadelige konsekvenser af kokain.

Gratis professionel hjælp og rådgivning
Ring til os døgnet rundt, 100% anonymt

Alkoholmisbrug, stofmisbrug, hashmisbrug, kokainmisbrug, pårørende, afvænning. Alkoholbehandling, stofbehandling, misbrugsbehandling, hjælp til pårørende, alkoholvaner, antabus. center for misbrugsbehandling, misbrugscenter.

Sjælland, København, Amager
Vi hjælper hele vejen!

Anders Nebelong, Behandlingsansvarlig København

Kontakt os anonymt i dag