Opdateret 16. marts 2023 af Anders Nebelong

Ædru alkoholiker

Før livet som ædru alkoholiker er der ofte mange år med et stort alkoholforbrug og misbrug af alkohol.

Mange år med svigt, løgne, manipulation og tab af familie og venner. At få et godt og normalt liv som ædru efter mange års alkoholmisbrug og alkoholafhængighed, er, som at starte et helt nyt kapitel i sit eget liv.

Et godt liv med mulighed for forsoning, positive ting og med stærke værdier som ærlighed, kærlighed og omsorg til sig selv og andre. Læs videre og bliv klogere på, hvordan man får et godt liv som ædru alkoholiker.

ædru alkoholiker

Indholdsfortegnelse

Dit nye liv som ædru alkoholiker

At få muligheden for et nyt og bedre liv som ædru alkoholiker kommer ikke af sig selv. Det kræver hårdt arbejde og en stor selverkendelse, forståelse og indsigt i sig selv.

Det er ikke unormalt, at der går mellem 15-20 år fra misbrugets start, til tørlagte alkoholikere søger professionel hjælp og behandling for at stoppe med at drikke alkohol.

Det er desværre også langt fra alle, der lykkes med denne forandring.

Mange alkoholikere får aldrig muligheden eller ønsker ikke at gå i behandling og få et liv uden alkohol. Når man som tørlagt alkoholiker bliver ædru, betyder det ikke, at man nu kan ånde lettet op og ikke tænke på alkoholen mere.

Alkoholisme er en kronisk sygdom, som mange ædru alkoholikere skal leve med resten af livet. Derfor er de fleste alkoholikere ikke kureret eller helbredt, fordi man er mentalt ædru.

Se filmen, hvor Anders Nebelong fra A Misbrugsbehandling, fortæller om, hvordan alkoholbehandling foregår:

OBS. Vores alkoholbehandling er tilpasset din hverdag, så du kan bo hjemme og gå på arbejde samtidig

Nye vaner og livsstil som ædru alkoholiker

Som ædru alkoholiker bliver man nødt til at gøre noget aktivt for ikke at drikke igen – både fysisk og psykisk.

Når man har sygdommen alkoholisme, som er en anerkendt sygdom hos WHO (World Health Organization), vil ens hjerne altid se alkoholen som en løsning på en række forskellige problemer.

Så selv om alkoholikeren hurtigt kan få lavet om på sine dårlige vaner, kan man desværre ikke frasige sig fortsat at få tanker omkring alkohol. Netop derfor er kognitiv adfærdsterapi den mest effektive behandlingsform mod misbrug.

Det skyldes, at man har arbejder med tanker, følelser, adfærd og krop. Det er den livslange vedligeholdelse, der gør livet som ædru alkoholiker svær for mange. Hvis den ikke tages seriøst, vil vejen tilbage mod alkoholisme og tilbagefald være kort.

 

Faldgruber, som kan give tilbagefald:

  • At tage for let på forberedelserne – Mange tror, at handling er lig forandring. Derfor kan misbrugeren nemt overse behovet for den nødvendige forberedelse.

  • Billig forandring – Forandring kræver arbejde. Jo mere, du anstrenger dig med overvejelse og forberedelse, jo større er sandsynligheden for, at din handling vil føre til succes.

  • Myten om, at der kan ske mirakler – Troen på en magisk kur, kan føre en misbruger på afveje og til forskellige overspringshandlinger.

En ædru alkoholiker må tage ansvar

At blive og forblive ædru alkoholiker kræver, at man er fast besluttet på forandring.

Det kræver, at man tager ansvar for sit liv og får nye gode og sunde rutiner. Dette behøver på ingen måder at være svært eller hårdt for vedkommende, men det kræver vedholdende, mod og ren viljestyrke.

Det kræver, at man har en daglig struktur, en ugentlig struktur og en måned struktur, hvor man arbejder med sin bedring og derved er klar på at ændre sin trang til at drikke igen.

Langt de fleste alkoholikere kan have et stærkt bedringsprogram, som kan holde dem ædru. Selvom lyst til at drikke alkohol vil blive minimal, så vil bedringen være nødvendig. For de fleste bliver det en ny tilgang til livet.

Gratis professionel hjælp og rådgivning
Ring til os døgnet rundt, 100% anonymt

Alkoholmisbrug, stofmisbrug, hashmisbrug, kokainmisbrug, pårørende, afvænning. Alkoholbehandling, stofbehandling, misbrugsbehandling, hjælp til pårørende, alkoholvaner, antabus. center for misbrugsbehandling, misbrugscenter.

Sjælland, København, Amager
Vi hjælper hele vejen!

Anders Nebelong, Behandlingsansvarlig København

Kontakt os anonymt i dag

Anders Nebelong

Anders Nebelong

Anders Nebelong er behandlingsansvarlig hos A Misbrugsbehandling. Han er tidligere misbruger, som er vokset op i en dysfunktionel familie. Siden Anders forlod sin behandling i 2015, har han været fast besluttet på at hjælpe andre ud af misbrug. Ræk ud til Anders, hvis du ønsker professionel hjælp til et godt liv uden alkohol eller stoffer.