Opdateret 16. marts 2023 af Anders Nebelong

Tørlagt alkoholiker

Som tørlagt alkoholiker holder man sig ædru på ren viljestyrke.

Hver dag vil være fuld af fristelser, og for de fleste alkoholikere vil det være et spørgsmål om tid, før de falder tilbage til deres alkoholmisbrug og begynder at drikke igen.

Når man er alkoholiker har man en kronisk sygdom, som hedder alkoholisme.

tørlagt alkoholiker

Indholdsfortegnelse

Hvad er en tørlagt alkoholiker?

En tørlagt alkoholiker er et begreb, der bruges af alkoholikeren. Det forstås som en person, der forsøger at holde sig ædru alene på sin viljestyrke.

Livet som tørlagt alkoholiker vil være rigtig hårdt, og man vil få tilbagefald på et tidspunkt. Et liv som ædru alkoholiker kan derimod være helt fantastisk.

Hvis du oplever, at det er rigtig svært at forblive ædru, og at glæden og friheden ved at undvære at drikke alkohol, så kan du få professionel alkoholbehandling.

Se filmen, hvor Anders Nebelong fra A Misbrugsbehandling, fortæller om, hvordan alkoholbehandling foregår:

OBS. Vores alkoholbehandling er tilpasset din hverdag, så du kan bo hjemme og gå på arbejde samtidig

Tørlagt alkoholiker adfærd

Hvis man kun fjerner alkoholen og ikke sætter noget andet i stedet, er man på mange måder dømt til et liv fyldt med afsavn og negative tanker. At holde sig ædru på ren viljestyrke er stort set umuligt.

For mange ædru alkoholikere er det at være “tørlagt” ikke særlig positivt”. Det er ikke alkoholen, der er problemet. Alkohol er snarere løsningen for en alkoholiker. Når man fjerner alkoholen, er problemet der stadig.

Problemet er at finde i personen selv, nemlig sygdommen, og den forsvinder aldrig. Den bliver af mange beskrevet som en “indre konflikt” eller som todelt personlighed.

Sygdommen alkoholisme viser sig både fysisk og psykisk for mange alkoholikere. Når man er tørlagt, har man kun fjernet den fysiske del af sygdommen.

Men hvis man vil have kontrol over sit eget liv uden et alkoholmisbrug, bliver man nødt til at arbejde på at blive mentalt ædru. Det er ved at arbejde med den psykiske del af sygdommen, at misbrugeren fjerner trangen til alkohol.

tørlagt alkoholiker

Livet som tørlagt alkoholiker

Livet som tørlagt alkoholiker vil ofte være fyldt med frygt for at drikke, skuffe sine børn og pårørende samt frygten for at tage et tilbagefald.

 

Mange fortæller, at de i store perioder er fyldt med:

 • Uro

 • Vrede

 • Frygten for at falde i

 • Afsavn

 • Flere tanker mod alkohol end væk fra alkohol

 • Dét, at fokusere på alt det, man nu ikke kan, kontra alle de positive ting og muligheder, der åbner sig

 

Livet som tørlagt alkoholiker er bestemt ikke at anbefale, da det på mange måder er et liv i modsvind. Man kan ikke få et normalt liv som tørlagt alkoholiker uden alkoholafhængighed, men man kan få et godt og normalt liv som ædru alkoholiker.

Gode råd til tørlagte alkoholikere

Det er ikke nemt at stoppe med at drikke alkohol. For at få et godt liv uden at drikke igen, kræver det planlægning, hårdt arbejde, vedholdenhed, tålmodighed, og du er nødt til at være åben og villig ift. behandlingen.

Når det handler om store forandringer som at komme ud af et aktivt misbrug af alkohol, bliver du nødt til at give disse forandringer højeste prioritet i mange år frem.

Det er ikke nok kun at fjerne alkoholen, hvis du gerne vil have et bedre liv. Men selvom det er hårdt arbejde at blive helbredt, kan det være en fantastisk rejse med en masse positive oplevelser for både dig og familien.

For de fleste vil den hårdeste del af arbejdet være ovre efter ca. 4-6 måneder. Det er den tid, det tager for vores hjerner at ændre kraftige vaner til nye og sunde vaner.

 

Her er 8 gode råd:

 1. Tag små skridt og pas på dig selv

 2. Øv dig i at begå dig uden alkohol eller stoffer

 3. Fortæl om din beslutning til familie, venner, arbejde, i Anonyme Alkoholikere mv.

 4. Begå ikke den fejl, at holde beslutningen hemmelig

 5. Det føles flovt, at skulle fortælle det til andre, men det øger dine chancer for bedring

 6. Store forandringer kræver ofte behandling, hjælp, støtte og forståelse fra andre

 7. Ros dig selv hver dag

 8. Sæt flere små korte mål, i stedet for at tænke alt for langt frem

 

Mange har succes med at tage én dag ad gangen, og pludselig er de 4-6 måneder gået.

Gratis professionel hjælp og rådgivning
Ring til os døgnet rundt, 100% anonymt

Alkoholmisbrug, stofmisbrug, hashmisbrug, kokainmisbrug, pårørende, afvænning. Alkoholbehandling, stofbehandling, misbrugsbehandling, hjælp til pårørende, alkoholvaner, antabus. center for misbrugsbehandling, misbrugscenter.

Sjælland, København, Amager
Vi hjælper hele vejen!

Anders Nebelong, Behandlingsansvarlig København

Tilbagefald som ædru alkoholiker

Hos A Misbrugsbehandling hjælper vi dig, hvis du oplever tilbagefald som enten tørlagt- eller ædru alkoholiker. Vi har alle de nødvendige redskaber og den nødvendige viden, der skal til for at hjælpe dig til at kunne klare forandringen bedst muligt.

I vores alkoholbehandling er der rigtig meget undervisning og praktiske øvelser. Vi underviser bl.a. i forandringscirklen, kognitiv adfærdsterapi og coaching. Vi er alle uddannede misbrugskonsulenter og terapeuter, og vi kan hjælpe dig!

Med i alle vores behandlinger er også 12 måneders efterbehandling. Hos A Misbrugsbehandling er du i trygge hænder og er garanteret den bedste alkoholbehandling og alkoholrådgivning.

Vi klæder dig på til rejsen, og vi går ved siden af dig hele vejen.

Kontakt os anonymt i dag

Anders Nebelong

Anders Nebelong

Anders Nebelong er behandlingsansvarlig hos A Misbrugsbehandling. Han er tidligere misbruger, som er vokset op i en dysfunktionel familie. Siden Anders forlod sin behandling i 2015, har han været fast besluttet på at hjælpe andre ud af misbrug. Ræk ud til Anders, hvis du ønsker professionel hjælp til et godt liv uden alkohol eller stoffer.