Fakta om hash

Information, fakta og viden om hash

Hash kommer fra hampplanten Cannabis Sativa, og det er blade og harpiks herfra, som indeholder stoffet THC, hvilket giver en rus, stemning ved spisning eller rygning.

Hash er desværre nemt tilgængeligt og langt mere udbredt end andre ulovlige stoffer i Danmark. Det er ikke unormalt blandt unge at prøve hash for første gang allerede i 13- til 14-års alderen.

Mange tror fejlagtigt, at man ikke kan blive afhængig af hash, men det er langt fra sandt. Faktisk viser de seneste undersøgelser og studier, at ca. 10 % af dem som ryger hash, bliver afhængige af det.

Hvordan udvindes og produceres hash?

Hash fremstilles og udvindes af Cannabis Sativa planten, som vokser stort set overalt i verden. Mange danskere dyrker selv deres egen hash eller skunk.

Det er ikke unormalt at støde på en hampeplante, hvis man går en tur i de danske kolonihaver eller andre steder, hvor det er muligt at dyrke hash.

Ved at presse bladene og blomsterne samt andre plantedele sammen med harpiks fra hampeplanten, udvindes en hård klump (plade) i en mørk farve.

En anden måde at fremstille på er ved at tørre plantens topskud og blade for derefter at ryge dem. Dette kaldes for skunk, pot eller græs, som alt sammen har fællesbetegnelsen marihuana.

Misbrugsbehandling I Alkoholmisbrug I Hash misbrug I Kokain misbrug I Ambulant misbrugsbehandling

Kan man blive afhængig af hash?

Desværre har mange den overbevisning, at man bliver ikke afhængig af hash. Ligesom alkohol og andre stemningsændrende stoffer kan man også blive afhængig af hash.

Det er typisk en psykisk afhængighed af hash, som kan have negative konsekvenser i form af bivirkninger, abstinenser og andre tegn og symptomer.

Undersøgelser viser, at ca. 10 % af dem, som ryger hash ofte, bliver afhængige af det. Det påvirker deres livskvalitet og omgivelser negativt.

Det er vigtigt at få professionel hjælp og rådgivning, hvis man oplever, at hash fylder for meget, og det er svært at stoppe.

Er det tilladt at have hash på sig til eget forbrug?

Hash er ulovligt i Danmark, og der er ikke tilladt at købe, sælge, opbevare, ryge eller besidde narkotika. Dertil er det også strafbart at køre på cykel, knallert eller bil i påvirket tilstand.

Det kan have store negative konsekvenser og komme på ens straffeattest. En plettet straffeattest kan give problemer med arbejde og mere.

Hash og ambitioner

“Hash påvirker ikke mit liv. Jeg har stadig gode ambitioner og ting jeg vil i mit liv.”

Langt de fleste, som ryger ofte eller som har et hashmisbrug, oplever at de kommer længere og længere væk fra det, de egentlig gerne vil.

Ambitioner forsvinder stille og roligt, i takt med at hashen bliver en større og større del af livet. Hash bliver stille og roligt vigtigere end meget andet, og afhængigheden har fat.

Bliver man dum af hash?

Hash påvirker rent faktisk ens evne til at tænke klart. Ved jævnligt brug af hash vil man udsætte og nedsætte sin evne til at udvikle sig og evnen til at indtage læring.

Hukommelse og koncentration bliver nedsat, og man vil få sværere ved at løse opgaver.

Hash vil hæmme ens udvikling, og det kan have store konsekvenser, da jævnligt forbrug af hash vil forsinke udviklingen af centralnervesystem og hjerne hos unge mennesker.

Hør om Nicklas’ historie, og hvordan han oplevede vores misbrugsbehandling.

Kontakt os anonymt i dag

=