Alkoholtest - Er der et alkoholproblem og brug for behandling?

Tag alkoholtesten - se om du har et behandlingskrævende alkoholproblem


Tag vores alkohol test og se om du har et behov for alkoholbehandling, rådgivning eller hjælp.


Vi hjælper dig hvis du er i tvivl om du drikker for meget, eller hvis du allerede ved at du har et alkoholproblem. Vi hjælper også dig som pårørende med spørgsmål ang. alkoholforbrug, alkoholmisbrug, afhængighed og alkoholoverforbrug. Spørgsmål som f.eks.:


  • Hvordan ved jeg, om jeg drikker for meget?
  • Er jeg afhængig af alkohol?
  • Findes der en alkohol test?
  • Er der behov for alkoholbehandling?

Hvornår er et alkoholproblem behandlingskrævende?


Når vi i A Misbrugsbehandling taler om alkoholisme, alkoholmisbrug eller afhængighed har det intet at gøre med, boligforhold, titel, status, økonomi, parforhold, uddannelse, mm. Det handler faktisk heller ikke så meget om, hvor meget man drikker, eller hvornår man drikker. Langt de fleste vi har i vores alkoholbehandling er "ganske almindelige mennesker" med arbejde, familie, venner, bolig, mm.


Hvis man har problemer med alkohol og man oplever at ens drikkeri har negative konsekvenser, så har man højst sandsynligt brug for hjælp. Det handler nemlig mere om de negative konsekvenser ens alkoholforbrug medfører, end hvor meget eller hvornår man drikker. Hvis man drikker for meget og ikke har sit alkoholforbrug under kontrol, vil der være stor risiko for at man har et behandlingskrævende alkoholproblem. Et misbrug af alkohol vil aldrig gå over af sig selv.


Alkoholmisbrug, alkoholisme og afhængighed er en anerkendt sygdom hos WHO. En del af sygdommen er at man fortsætter drikkeriet trods negative konsekvenser for en selv og sine nærmeste. En anden stor del af sygdommen er også, at man bliver ramt af benægtelse, som gør at man er ude af stand, til at se omfanget af ens drikkeri og de problemer det giver. 


Oplever du negative konsekvenser ved dit alkoholforbrug, så bør du tage vores alkoholtest, og se om du har behov for hjælp!


Her er nogle hurtige spørgsmål og hvis du genkender dig selv i en eller flere af disse, bør du læse videre på denne side, og tage vores alkohol test:


  1. Fylder dit alkoholforbrug mere og mere i hverdagen?
  2. Føler du at dit forbrug af alkohol til tider tager overhånd?
  3. Har du svært ved at kontrollere forbruget af alkohol og ønsker du at drikke mindre?
  4. Påvirker dit alkoholforbrug dine personlige relationer?

Alkoholtest:


Herunder kan du se listen som Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har opstillet.


Opfylder du blot 3 af de kriterier, er der stor sandsynlighed for, at du er alkoholiker, eller har et alkoholmisbrug:


"Vi anbefaler altid at man ikke tager alkoholtesten alene! Det bedste er at tage en alkohol test sammen med en, der kender en rigtig godt, mand/kone, bedste ven/veninde eller anden nær relation."


Det giver ofte et mere ærligt og reelt billede af ens alkoholforbrug.


Mindst 3 af følgende 6 diagnostiske kriterier skal være opfyldt, sammenhængende i mindst én måned eller gentagne gange indenfor de seneste 12 måneder:


  • Trang

Et stærkt ønske om eller følelse af tvang til at indtage alkohol / stoffer
(abnorm trang til alkohol / stoffer - engelsk "craving")


  • Kontroltab

Svækket evne til at styre indtagelsen, standse eller nedsætte brugen af alkohol / stoffer


  • Abstinenser

Udvikling af abstinenssymptomer, når alkohol- / stofindtagelsen stopper eller nedsættes (tremor, sved, uro m.fl.), eller indtagelse af alkohol / stoffer for at ophæve eller undgå abstinenssymptomer (abstinenser)


  • Toleransudvikling

Det vil sige indtagelse af større og større mængder alkohol / stoffer for at opnå den samme effekt

  • Dominerende rolle

Med hensyn til prioritering og tidsforbrug. Dette indebærer tiltagende tilsidesættelse af andre glæder og interesser på grund af indtagelse af alkohol / stoffer, og et øget forbrug af tid på indtagelse af alkohol / stoffer og til at komme sig over alkoholens / stoffernes virkning (nedsat social funktion pga. alkoholindtagelse / stofindtagelse)


  • Fortsat brug

Mod bedre viden - det vil sige fortsættelse med brug af alkohol / stoffer på trods af erkendt skadevirkning eller viden om klare, skadelige konsekvenser af alkoholindtagelse / stofindtagelse


HUSK!


Opfylder du blot 3 af de kriterier, er der stor sandsynlighed for, at du er alkoholiker, eller har et alkoholmisbrug.

Hos A Misbrugsbehandling er vi altid klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål til vores alkoholtest

 
 
 
 
 

Gratis professionel hjælp og alkoholrådgivning

Ring til os døgnet rundt, 100% anonymt


Alkoholmisbrug, stofmisbrug, hashmisbrug, kokainmisbrug, pårørende, afvænning

Alkoholbehandling, stofbehandling, misbrugsbehandling, hjælp til pårørende, alkoholvaner, antabus. center for misbrugsbehandling, misbrugscenter.


Sjælland, København, Amager

Vi hjælper hele vejen!

Anders Nebelong, Behandlingsansvarlig København

Vores behandling foregår altid udenfor normal arbejdstid, og er altid 100% anonym

Eftersom der generelt ikke er forskel på effekten af døgn-, dag- og ambulant behandling, er fokus i stigende grad rettet på at identificere hvilke alkoholmisbrugere, der får større udbytte af behandling i døgnregi og hvilke, der får ligeså godt eller bedre udbytte af at blive behandlet i det langt billigere
ambulante regi.

Storforbrug af alkohol


Er ikke defineret i ICD-10, men er defineret som et forbrug, der for alkohol overskrider Sundhedsstyrelsens højrisikogrænse - 14 genstande per uge for kvinder og 21 genstande per uge for mænd.

Andre symptomer på et alkoholmisbrug


Der kan også være andre tegn og symptomer du bør være opmærksom på som:


Drikke alkohol for at slukke eller flygte fra ubehagelige følelser


  • At bruge alkoholen som en slags medicinering, mod angst, stress, søvnløshed, følelser, kan være et tegn på alkoholisme.


Drikker alene


  • For langt de fleste er alkoholindtagelse forbundet med hygge, fest, bryllup og andre sjove begivenheden. Hvis man drikker alene, er det et tydeligt tegn på at man kan være afhængig af alkohol 


Ændre adfærd og personlighed når man er beruset


  • Mange alkoholikere oplever selv eller bliver konfronteret med at de skifter personlighed når de drikker.  


Skjuler alkohol og drikker i det skjulte


  • Alkoholiker vil ofte gradvist begynde at skjule deres alkoholoverforbrug og alkoholvaner, ved at gemme flasker, drikke når andre ikke ser det. lyve om deres drikkeri.


Blackouts


  • For en alkoholiker kan det være meget almindeligt at få blackouts. Blackouts der gør at man ikke kan huske hvad man har sagt eller gjort i situationer hvor man har været påvirket. Det kan være alt fra få minutter til hele dage, man ikke kan huske.


Svigt og brudte løfter


  • Når man bliver konfronteret med sit alkoholforbrug, lover man at nedsætte forbruget eller stoppe helt. Men man er ikke i stand til at gøre det. Mange oplever også at alkoholen begynder at styre ens liv mere og mere.


Psykisk og fysisk trang 


  • Når man begynder at få trang til at drikke i forskellige situationer hvor man normalt ikke ville drikke. Når der dagen derpå begynder at være lidt uro i kroppen og f.eks. rystende hænder, er et tegn på alkoholisme.Oplever du nogle af disse symptomer bør du også tage vores alkoholtest.


Husk, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for behandling, en uforpligtende samtale eller behov for gode råd til pårørende.


Vi er centralt beliggende på Amagerbrogade - kun 15-20 minutter med Metro fra København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør.


Se vores behandlingstider og priser her.