Misbrugstest

Test dig selv for misbrug og afhængighed!

Tag vores misbrugstest og se, om du har et behov for behandling mod afhængighed eller misbrug.

Vi hjælper helt gratis misbrugere og pårørende med spørgsmål om alkoholforbrug, misbrug og afhængighed. Hvordan ved jeg, om jeg er afhængig, og findes der en misbrugstest?

A Misbrugsbehandling er et privat behandlingscenter for misbrug. Hos os foregår alt helt anonymt og uden registrering.

Al behandling foregår ambulant og udenfor normal arbejdstid.

Test om du har et misbrug

Læs mere om baggrunden for testen her

Hvornår er man misbruger eller afhængig?

Der er mange forestillinger om, hvornår man lider af afhængighed eller har et misbrug. Ordet misbruger er desværre også meget tabubelagt hos rigtig mange mennesker.

Når vi i A Misbrugsbehandling taler om misbrug eller afhængighed har det ikke noget at gøre med ens boligforhold, titel, status, økonomi, parforhold, uddannelse mm.

Langt de fleste, vi har i vores behandling, er “ganske almindelige mennesker” med arbejde, familie, venner, bolig, mm. 

Misbrug har ikke særlig meget at gøre med, hvor meget man drikker, ryger eller misbruger stoffer (som f.eks. kokain eller MDMA). Det er heller ikke altid så vigtigt, hvornår man misbruger som f.eks. “jeg gør det kun i weekenden”.

Det primære er de konsekvenser, ens drikkeri, rygning eller misbrug af stoffer medfører. Både hvordan det påvirker en selv, men også ens nærmeste.

Et misbrug af stoffer i weekender eller blot i få weekender kan have store negative konsekvenser for ens familie, hverdag, trivsel og meget mere. Som misbruger/afhængig har man en sygdom, der gør at man fortsætter sit misbrug trods disse negative konsekvenser.

Måske genkender du sig selv i dette?

  • Fylder dit forbrug mere og mere i hverdagen eller i weekenderne?
  • Føler du, at dit misbrug til tider tager overhånd?
  • Oplever du negative konsekvenser i forbindelse med dit misbrug?
  • Har du svært ved at kontrollere dit forbrug, og ønsker du at tage mindre?
  • Påvirker dit misbrug dine personlige relationer? 


Oplever du negative konsekvenser ved dit misbrug af f.eks. hash, kokain, MDMA, alkohol eller andet, bør du tage vores misbrugstest, og se om du har behov for hjælp!

Misbrugsbehandling I Alkoholmisbrug I Hash misbrug I Kokain misbrug I Ambulant misbrugsbehandling

Misbrugstesten – Lider du af afhængighed el. misbrug?

Herunder kan du se listen som Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har opstillet. Opfylder du blot 3 af de kriterier, er der stor sandsynlighed for, at du er afhængig, og at dit misbrug kræver professionel behandling.

Vi anbefaler altid at man ikke tager Misbrugstesten alene!

Det bedste er at tage misbrugstesten sammen med en, der kender en rigtig godt, mand/kone, bedste ven/veninde eller anden nær relation. Det giver ofte et mere ærligt og reelt billede af ens misbrug af rusmidler eller andre stemningsændrende substanser.

Mindst 3 af følgende 6 diagnostiske kriterier skal være opfyldt, sammenhængende i mindst én måned eller gentagne gange inden for de seneste 12 måneder:

Et stærkt ønske om eller en  følelse af tvang til at indtage kokain/alkohol/hash/medicin (abnorm trang – på engelsk “craving”).

Svækket evne til at styre indtagelsen, standse eller nedsætte brugen af alkohol/ stoffer/medicin/hash. 

Udvikling af abstinenssymptomer, når indtaget stopper eller nedsættes (rystelser, sved, uro m.fl.), eller indtagelse af stoffet/alkohol for at ophæve eller undgå abstinenssymptomer (abstinenser). 

Behov for indtagelse af større og større mængder for at opnå den samme effekt.

Med hensyn til prioritering og tidsforbrug. Dette indebærer tiltagende tilsidesættelse af andre glæder og interesser på grund af indtagelse af stoffer/alkohol/hash/medicin, og et øget forbrug af tid på indtagelse og til at komme sig over virkningen.

Mod bedre viden – det vil sige fortsættelse med brug af alkohol/stoffer/hash/medicin på trods af erkendt skadevirkning eller viden om klare, skadelige konsekvenser.

Andre symptomer på et misbrug

Der kan også være andre symptomer du bør være opmærksom på som:

Ryger, drikker eller tager stoffer for at slukke eller flygte fra ubehagelige følelser

At bruge hash, stoffer eller andet som en slags medicinering, mod angst, stress, søvnløshed, følelser, kan være et tegn på misbrug og afhængighed.

Drikker, ryger eller tager stoffer alene

For langt de fleste er alle rusmidler forbundet med hygge, fest, bryllup og andre sjove begivenheden. Hvis man bruger disse alene, er det et tydeligt tegn på, at man kan være afhængig eller have et misbrug.

Ændret adfærd og personlighed, når man er påvirket

Mange misbrugere eller afhængige oplever eller bliver konfronteret med, at de skifter personlighed når de er påvirkede. 

Skjuler hash, stoffer eller alkohol og bruger det i det skjulte

Misbrugere vil ofte gradvist begynde at skjule deres misbrug og misbrugsvaner ved at gemme, stoffer, alkohol, hash, når andre ikke ser det. De vil lyve om deres misbrug.

Blackouts

For en misbruger kan det være meget almindeligt at få blackouts. Blackouts, der gør at man ikke kan huske, hvad man har sagt eller gjort i situationer, hvor man har været påvirket. Det kan være alt fra få minutter til hele dage, man ikke kan huske.

Svigt og brudte løfter

Når man bliver konfronteret med sit misbrug eller afhængighed, lover man at nedsætte forbruget eller stoppe helt. Men man er ikke i stand til at gøre det. Mange oplever, at hash, alkohol eller stoffer begynder at styre deres liv mere og mere.

Psykisk og fysisk trang

Når man begynder at få trang til at ryge, drikke eller tage stoffer i forskellige situationer, hvor man normalt ikke ville gøre det. Når der dagen derpå begynder at være lidt uro i kroppen og f.eks. rystende hænder, er det tegn på misbrug eller afhængighed.

Gratis professionel hjælp og rådgivning
Ring til os døgnet rundt, 100% anonymt

Alkoholmisbrug, stofmisbrug, hashmisbrug, kokainmisbrug, pårørende, afvænning. Alkoholbehandling, stofbehandling, misbrugsbehandling, hjælp til pårørende, alkoholvaner, antabus. center for misbrugsbehandling, misbrugscenter.

Sjælland, København, Amager
Vi hjælper hele vejen!

Anders Nebelong, Behandlingsansvarlig København

Kontakt os anonymt i dag