Alkoholafvænning - Få hjælp til afvænning af alkohol i dag

Ambulant og privat alkoholafvænning 


Vi tilbyder professionel alkoholafvænning, grundig udredning, eventuel intervention, familiebehandling og ambulant alkoholbehandling til dig med et behandlingskrævende alkoholproblem.


Ved ambulant behandling og afrusning af et skadeligt forbrug af alkohol er det vigtigt, at instruere den alkoholafhængige i at sige til med det samme, hvis der opstår alkoholabstinenser.


Behandlingen foregår helt anonymt i vores behandlingscenter tæt på naturskønne omgivelser på Amager, og der er ingen former for offentlig registrering.


Læs videre her på siden, hvordan du eller en af dine nærmeste pårørende får hjælp, rådgivning og professionel vejledning til at tage det første skridt til at gå i alkoholafvænning.

Hvornår har man behov for alkoholafvænning?


I rigtig mange tilfælde vil en alkoholiker benægte sit alkoholproblem og behovet for alkoholbehandling og alkoholafvænning.


Personen vil som ofte ikke selv mene, at der er tale om et decideret alkoholmisbrug, hvilket er en helt almindelig forsvarsmekanisme.


Derfor kan det være rigtig svært, at motivere ham eller hende til at søge rådgivning, støtte, hjælp, alkohol afvænning og behandling af sit alkoholmisbrug.


Det sker også ofte, at misbrugeren lover sin familie, sine pårørende, sin arbejdsgiver eller andre nære relationer, at stoppe helt eller skrue ned for misbruget.


Men det er desværre rigtig ofte tomme løfter - og i langt de fleste tilfælde er der brug for professionel hjælp, rådgivning og alkohol afvænning.

Alkoholmisbrug

Et nyt liv uden alkohol

Jeg har efter et mangeårigt alkoholmisbrug, været i gennem et behandlingsforløb hos A-misbrugsbehandling, som har gjort at jeg siden behandlingen, har været ædru alkoholiker. A-misbrugsbehandling er drevet af personer der selv er ædru alkoholikere, og som har et inderligt ønske om at hjælpe andre med samme problemer. Dette sammen med den intensive behandlingsform, har gjort at jeg i dag kan leve "det fede liv" uden alkohol.

Trustpilot.dk

Jeg har været i behandling de seneste 4 uger hos A-Misbrugsbehandling på Amagerbrogade i Kbh. og er meget lykkelig over min nuværende situation som ædru alkoholiker. Med Anders Nebelong som leder får man en praktisk og ligefrem tilgang til problemet alkohol, som har været mit problem i mange år. I situationer, hvor jeg tidligere typisk ville have drukket, kan jeg nu løse en øjeblikkelig trang til at drikke, ved at bruge de værktøjer, som Anders har lært mig og det gør livet så meget lettere og har givet mig en helt anden livskvalitet. Tilgangen til et misbrugsproblem kan løses hos A-Misbrugsbehandling fordi tilgangen er praktisk og ikke teoretisk og kan bruges fra dag 1.

Finn 63 år

Typiske symptomer på at alkoholafvænning er nødvendig


De typiske symptomer på behovet for alkoholafvænning er kendetegnet ved uro, indre uro, rysten, svedeture og søvnforstyrrelser.


Tilstanden vil også være kendetegnet ved høj puls, blodtryksforhøjelse, forhøjet temperatur hos mange mennesker, der har et alkoholmisbrug og et alkoholproblem.


Symptomerne kan i nogle tilfælde være ganske ubehagelige, og der kan være en stor trang til at drikke alkohol, når misbrugere føler disse abstinenser.


Milde symptomer:


 • Uro

 • Angst

 • Nedstemthed

 • Søvnløshed


Moderater symptomer:


 • Tremor

 • Sveden

 • Hovedpine

 • Kvalme

 • Let takykardi (hurtig hjerterytme)

 • Hyperventilation (uhensigtsmæssig vejrtrækning)

 • Systolisk hypertension (forhøjet blodtryk)


Alvorlige symptomer:


 • Betydelig uro

 • Forbigående hallucinationer eller illusioner

 • Udtalt autonom hyperaktivitet (f.eks. sveden, hjertebanken, tør mund, kolde hænder, ørhed, svimmelhed, kortåndethed) med kraftige rystelser, kvalme og opkast

 • Almentilstanden er tydelig svækket

alkoholafvænning

Hvordan stopper man et alkoholmisbrug?


Som aktiv misbruger eller ædru alkoholiker og tørlagt alkoholiker, er det helt normalt at få trang til stoffer eller alkohol.


Trangen til at alkohol kan være rigtig stor - især de første 4-6 måneder - efter man har besluttet at stoppe sit misbrug.


Man bliver også nødt til at indstille sig på, at ens trang til alkohol aldrig helt vil forsvinde. Men det betyder ikke, at det nødvendigvis skal føles ubehageligt, når trangen dukker op!


Trang kan føles og mærkes på mange forskellige måder, og det kan komme fra en følelse, en stemning, en bestemt situation, et bestemt sted, en duft, et ritual, en tanke mm.


Det er, som sagt, meget forskelligt, hvordan og hvornår ædru alkoholikere føler trang, men en fællesnævner er, at vi alle har den!


På den lange bane er der rigtig mange gode teknikker og ting man kan gøre for at slippe for trang, afvænning, afhængighed, alkoholisme og tilbagefald.


Her er nogle gode råd til at distrahere trangen til alkohol:


 1. Gå væk fra situationen
 2. Lav noget helt andet
 3. Tænk drukturen til ende
 4. Kom ud i naturen
 5. Løb en tur
 6. Gå i bad
 7. Samtale med en pårørende
 8. Læs AA-litteratur
 9. Gå til anonyme alkoholikere-møder
 10. Tænk 24 timer frem, så hele døgnet er planlagt
 11. Lyt til musik
 12. Meditér
 13. Lav åndedrætsøvelser
 14. Få NADA-behandling
 15. Læs en bog


Dette, og meget mere, vil du - eller en pårørende - få foredrag og undervisning i, når man starter i ambulant alkoholafvænning og alkoholbehandling hos A Misbrugsbehandling.


Der findes desværre ingen mirakelkur til alkoholafvænning - ej heller medicinsk behandling og indtagelse af antabus!


Hvis man som misbruger vil slippe sit alkoholproblem og lykkes med en stor forandring, må man også forberede sig på hårdt arbejde, intensiv og ambulant alkoholbehandling.

alkoholmisbrug

Hvordan foregår alkoholafvænning?


Hos A Misbrugsbehandling kan du - eller en pårørende til en alkoholiker - få professionel hjælp og behandling til at komme misbruget til livs.


En behandling hos os tager altid udgangspunkt i en uforpligtende samtale og i den enkeltes behov, og vi gør kun brug af de mest anerkendte og effektive behandlingsmetoder, der findes.


Vores alkoholafvænning og behandling af alkoholmisbrug er 100 % anonym og ambulant, og foregår udenfor normal arbejdstid - uden offentlig registrering.


At gå i alkoholafvænning er en stor beslutning og er et kort og intenst behandlingsforløb, som foregår 3 aftener om ugen i vores behandlingscenter og misbrugscenter; mandag, onsdag og fredag.

Indholdet i den ambulante alkoholafvænning


En alkoholafvænning hos A Misbrugsbehandling består af:


 • Undervisning om sygdommen alkoholisme

 • Foredrag om afhængighed og alkoholmisbrug

 • Kognitiv adfærdsterapi

 • Gruppeterapi med andre misbrugere

 • Individuelle samtaler

 • Motiverende samtale med familien om, hvordan pårørende oplever drikkeriet

 • Mulighed for meditation, mindfulness, NADA - før og efter behandlingen

 • Familiebehandling

 • 12 måneders efterbehandling


Hos os foregår alkoholbehandling og alkoholafvænning 2 gange om måneden de første 3 måneder - og 1 gang om måneden de resterende 9 måneder - i vores behandlingscenter kun 5 minutter fra København.


Behandlingen tager udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi, og bruger det i samspil med andre anerkendte behandlingsmetoder som f.eks. minnesotakuren og NADA-behandling.

ambulant alkoholafvænning

Hvor lang tid tager afvænning af alkohol?


Alkoholafvænning, alkoholbehandling og misbrugsbehandling hos A Misbrugsbehandling tager 6-7 uger.


Derefter er der mulighed for 12 måneders efterbehandling, hvor vi giver dig de bedste værktøjer til et ædru liv uden alkohol.

Er du pårørende til en, der har behov for alkoholafvænning?


Hos A Misbrugsbehandling har vi personlig erfaring med, at det altid er bedst at få gode råd til pårørende, inden man tager den svære samtale.


Tænk over:


 • Hvad kunne du ønske for dig selv?

 • Hvor kan jeg få hjælp?

 • Kender jeg nogen i mit netværk, der kan hjælpe?


Alle rådgivere er desuden tidligere alkoholikere og misbrugere, der har stået i samme situation som dig eller en pårørende.


Det er din garanti for at blive mødt med stor empati og i øjenhøjde, samt at behandlingen bliver skræddersyet til den enkelte alkoholiker.


A Misbrugsbehandling er et privat tilbud, som ikke er dækket af din sundhedsforsikring.

anders nebelong

Gratis professionel hjælp og rådgivning

Ring til os døgnet rundt, 100% anonymt


Vi kan hjælpe med råd og vejleding om misbrugs- og alkohol afvænning i hele Danmark.


Alkoholmisbrug, stofmisbrug, hashmisbrug, kokainmisbrug, pårørende, afvænning

alkoholafvænning, afvænningsklinik, hjælp til pårørende, alkoholvaner, antabus,

Sjælland, København, Amager


Vi hjælper hele vejen!

FÅ HJÆLP ALLEREDE NU!

 
 
 
 
 

Her kan du læse mere om NA fællesskab og hjælp

(Link til NA - Norcotics Anonymous Danmark)


Her kan du læse mere om AA fællesskab og hjælp

(Link til AA - Anonyme Alkoholikere)


Her kan du læse om hjælp som pårørende til en misbruger

(Link til Al-Anon - Hjælp og håb for familie og venner)


Her kan du læse mere om hjælp til voksne børn af en alkoholiker

(Link til ACA Danmark - Adualt Children of Alcoholics)